Pogosta vprašanja o izpitu telc »Deutsch C1 Hochschule«

Kaj znate na stopnji C1?

Izražate se povsem spontano in tekoče. Poznate različne (pogovorne) fraze in med pogovorom lahko prilagajate jezikovno zvrst. Vaše izražanje ima visoko stopnjo slovnične pravilnosti.

Z uspešno opravljenim izpitom pokažete, da

  • spontano in tekoče izražate svoje misli, ne da bi pri tem pogosteje iskali besede;
  • razumete besedila, ki so zahtevnejša, daljša in iz različnih področij ter dojamete implicitni pomen sporočila;
  • učinkovito in fleksibilno uporabljate jezik v različnih življenjskih situacijah kot so delo, študij, družabno življenje;
  • jasno, strukturno in izčrpno se izražate pri obravnavi kompleksnih tem.

Kako poteka izpit?

Izpit telc »Deutsch C1 Hochschule« obsega pisni in ustni del. Pisni del traja 3 ure in 40 minut, vključno z odmorom. Za pripravo na ustni del izpita imate na voljo 20 minut. Ustni izpit se lahko izvaja na isti dan kot pisni ali drug dan.

  Minut
Pisni delBralno razumevanje90
 Odmor20
 Slušno razumevanje40
 Pisno izražanje70
Ustni delObičajno se izvaja v skupini, od dva do trije udeleženci.16 oz. 24

Kako se pripravim na izpit?

Na izpit se lahko pripravite na pripravljalnem tečaju ali s samostojnim učenjem doma. Na izbiro je veliko gradiva, ki vam omogoča ciljno pripravo na izpit.

Gradivo za samostojno učenje, ki vam je na razpolago:

Vzorce in vsebino izpita telc »Deutsch C1 Hochschule« skupaj z rešitvami, najdete tukaj. Izpit lahko rešite sami doma ali pa se udeležite našega spletnega pripravljalnega tečaja. Svetujemo vam, da se pred izpitom seznanite s potekom izpita in načinom ocenjevanja.

Priporočamo: pripravljalni tečaj preko spleta

Ure so individualne in oblikovane gleda na vaše potrebe.

Kje lahko opravljam izpit?

Izpit telc »Deutsch C1 Hochschule« lahko opravljate pri nas. Izpit izvajamo v prostorih Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Prav tako lahko izpit opravljate pri vseh drugih telc licenciranih jezikovnih izpitnih centrih po Evropi, ki jih najdete na strani inštituta Telc. V Nemčiji vam priporočamo našega partnerja UniZert telc Prüfungszentrum v Nürnbergu. 

Kdaj lahko opravljam izpit?

V našem jezikovnem izpitnem centru vam redno nudimo termine za opravljanje izpita. Naši sodelavci vam z veseljem odgovorijo na vsa vaša vprašanja o izpitnih terminih. Ko načrtujete opravljanje izpita, prosim, upoštevajte, da moramo inštitutu Telc s sedežem v Nemčiji vašo prijavo na izpit prijaviti 30 dni pred izpitnim terminom.

Ali lahko pri izpitu telc »Deutsch C1 Hochschule« uporabljam slovar?

Ne.

Ali lahko ponavljam izpit?

Da. Omejitve za število ponavljanj izpita ni.

Koliko časa velja certifikat?

Pridobljeni jezikovni certifikati telc veljajo za vedno. A pozor, univerze pogosto zahtevajo, da certifikat ni starejši od dveh let. Prosim, preverite zahteve vaše univerze.